IMKERIJ


Binnen de imkerij behandelt men al tientallen jaren met chemische en synthetische middelen ter bestrijding van de Varroa.  Ondertussen zijn deze middelen bij wet verboden en heeft de Varroa-mijt zich voor sommige middelen/technieken immuun gemaakt. 

 

 

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen we graag naar het boek van Dirk De Groeve over "Varroa in de bijenteelt" - ISBN 978-90-815415-0-3 .

 

De vele behandelingen hebben uiteraard ook hun sporen nagelaten bij het micro-klimaat van de kast.
Bijgevolg is het enorm belangrijk om het evenwicht hierin terug te herstellen.  Om dit op een handige manier te kunnen doen, hebben we speciaal hiervoor een spuitbus ontwikkeld: Habeetat®. 

 

Habeetat® is een handig product in de imkerij. De spuitbus is een revolutionair type welke geen drijfgassen bevat en tevens in alle mogelijke posities toch een gelijke hoeveelheid product geeft.

Daadoor is het uitermate geschikt voor het behandelen van bijenkasten. Je kunt nu eenvoudig de bus ondersteboven houden zonder dat het drijfgas verloren zou gaan, eenvoudigweg omdat er geen is. De busjes hebben een zakje met het product erin en daaromheen is er een holle ruimte waar perslucht op 18bar zit. Deze perslucht knijpt het zakje leeg via de sproeikop en daarom maakt het niet uit in welke stand je de spuitbus houdt.

 

 
 
     
  2BEe bvba - Haeghensgoed 36 - 9270 Laarne - Belgium - info@habeetat.eu