MILIEU


Habeetat® is het product bij uitstek om effectieve ondersteuning te kunnen bieden naar het milieu of habitat van de bijen.

Door de aanhoudende vervuiling, gebruik van diverse soorten pesticide, monoculturen en kunstmeststoffen, is de biodiversiteit van de micro-organismen sterk bedreigd. Zo blijken landbouwers niet in staat te zijn om hun inkuilgrassen op een natuurlijke manier te laten fermenteren. Dit voor verteerproces maakt dat gras lang houdbaar is en dat de landbouwer tijdens de winter zijn dieren kan voederen. In de landbouwsector heeft men de grasmaaiers moeten ombouwen met sproeiers welke een nevel van water met effectieve micro-organismen over het gras spuiten. De resultaten zijn er dat het gras een normale fermentatie ondergaat. Doch de natuurlijk aanwezig zijnde micro-organismen op het gras zijn dus onvoldoende om het gras normaal te fermenteren, vandaar noodzaak om kunstmatig micro-organismen toe te voegen.

Het grootste probleem is dat deze micro-organisme inderdaad microscopisch klein zijn. Onmogelijk met het blote oog waar te nemen en daarom tot voor kort van geen belang.

Overal zijn ze aanwezig, de micro-organismen zitten met duizenden op een vierkante centimeter op onze huid. Vele van deze organismen zorgen er juist voor dat wonden kunnen genezen, dat gevaarlijke bacteriën opgeruimd worden en dat de darmflora terug op gang komt.

Vooral bij de mens is de laatste jaren het gebruik van bacteriëndrankjes hip. Diverse merken scoren goed tot zeer goed, de meeste hebben klinische aantoonbare bewijzen dat ze daadwerkelijk helpen. Ook de mens koopt na een tijdje bewust deze drankjes omdat zij zich daadwerkelijk veel beter bij voelt.

Daarom is habeetat® zo waardevol. Niet alleen zorgt het voor een perfect in natuurlijk evenwicht zijnde bijenkast maar dragen de bijen ook deze micro-organismen uit op alle bloeiende planten. Hierdoor verkrijg je een specifiek gerichte behandeling van bloesems, zij worden door de effectieve micro-organismen gericht behandeld  tegen diverse schimmels en ziektes.

 

 
 
     
  2BEe bvba - Haeghensgoed 36 - 9270 Laarne - Belgium - info@habeetat.eu